U bent hier
>
Vermogensbeheer
Weighted values
Index 30 mei 2020

DJIA: 100.7
Zilver: 108.48

Lees meer »
Printen

Cyclusanalyse & Patronensamenhang (CAPS) - in vermogensbeheer

 

Nieuw in Nederland

Zou u uw beleggingsportefeuille willen kunnen beschermen tegen periodes van economische tegenslag?
Dan bent u hier op het juiste adres.


Irma Schogt is Nederlands enige specialist in de Markettimingmethode, die zicht geeft op wanneer een economische omkering waarschijnlijk is. Het is sinds 2018 verkrijgbaar in professioneel vermogensbeheer in Nederland.


Uit historisch onderzoek naar beursdata bleek dat zij in weerkerende cycli en patronen bewegen. En, dat er een gewogen samenhang bestaat met de staat van de wereldeconomie en de cycli van planeten. De kennis van dit historische marktgedrag wordt meegewogen in de markettimingmethode, die nu in Nederland wordt ingezet in professioneel vermogensbeheer. Zeer geschikt voor degenen die in tijden van een opgaande economie positieve rendementen wensen te behalen, zonder een groot deel van de opbrengsten in periodes van economische tegenslag weer te moeten inleveren.


Deze unieke beleggingsportefeuille wordt beheerd door Irma Schogt, MMA-analist en vermogensbeheerder bij Today’s Beheer. Schogt overlegt en werkt samen met een marktanalist uit Zwitserland.

 

Track-record

Portefeuilleresultaten 2018: 4,25 procent netto rendement

"De modelportefeuilles van (banken) bleven afgelopen jaar stuk voor stuk achter bij de markt." - Fondsnieuws, maart 2019. Nettoresultaat modelportefeuilles van banken in dit artikel varieerden van -1,94 tot -5,26 procent.
 

 

2016-2017: 18% netto rendement

Van november 2016 - mei 2017 werd met handelen op de rekening van de klant (autotraden bij Traders Only) een bruto resultaat van 21% voor klanten bereikt, d.i. rond 18 procent netto winst voor klanten. Info>>

 

2010-2012 Gemiddeld 15 procent netto per jaar

Market Timing heeft een track record van 3 jaar de markt overtreffen van 2010-2012, bevestigd door een accountsverklaring. De resultaten liepen over 3 jaar op tot 54% netto winst. In een defensievere beheerportefeuille zou dit +/- 15% gemiddeld per jaar hebben bedragen. Lees meer over ons track record>>
 

2013-2015: opleiding aan "Merriman Market Timing Academy" in Michigan, VS, uitreiking diploma Toscane 2015. 
Dit markeerde de start van een nieuwe generatie MMTA-afgestudeerde analisten. 
 


 

Trendvolgende strategie

Van een beleggingspositie wordt een deel aangehouden om te profiteren van langetermijngroei, zolang onze leidende indicatoren dat bevestigen. Wanneer een stijging (in relatie tot de historie) zijn einde nadert of meeste potentieel bereikt, kan deels of geheel worden uitgestapt. In periodes waarin de neerwaartse beweging prominenter is nemen wij afstand tot de markt. Bij voldoende "bewijs" van een vermoedelijk langer durende dalingsperiode maken wij dan gebruik van put-opties om rendement te genereren voor onze klanten.
Als de markt eenmaal de verwachte correctie achter de rug heeft en aanwijzingen van koopbaarheid geeft, kan weer aan- of teruggekocht worden. Idealiter beleggen wij waar wij de sterkste aanwijzingen, als “bewijs” van stijgingspotentieel aantreffen.

Afhankelijk van het gedrag van de markt wordt bepaald hoe lang een positie kan worden aangehouden alvorens naar een andere belegging uit te kijken.
 

 

Wij oriënteren ons op het vinden van de beste beleggingen in:

  • goed verhandelbare fondsen en grote beurzen zoals in Europa en Amerika;
  • grondstoffen of gerelateerde aandelen/beursgenoteerde fondsen
  • een klein aantal aandelen in sectoren met de beste groeiprognoses;
  • valuta’s, als belegging zowel als ter afdekking van enig valutarisico

 

Voorbeeld aankoop 2018
CAPS maakt gebruik van de kennis uit astrologie om de best presterende sectoren te selecteren. Een aandeel dat wij in 2018 toevoegden aan de portefeuille is World Wide Wrestling Entertainment: dit aandeel nam binnen 1 jaar met meer dan 50 procent in waarde toe.

CAPS Portefeuille is een 'Special' bij Today’s Vermogensbeheer. Heeft u geen kennis, interesse of tijd om zelf de financiële markten te volgen en wilt u uw beleggingen beschermen tegen economische tegenslag, dan is deze dienstverlening zeer geschikt voor u.

 

 

CAPS geeft terug aan de natuur

Er is weinig dat een mens meer gelukkig kan maken dan door te geven. CAPS geeft een deel van haar inkomsten terug aan de natuur die onze wereld leefbaar houdt. Projecten ter ondersteuning van natuur in al haar facetten kunnen op onze steun rekenen.

Beleggers kiezen met elkaar zelf welke projecten onze geldelijke steun krijgen. Bijvoorbeeld in minder bedeelde (of door natuurlijke oorzaken gestroffen) gebieden huizen bouwen met aarde, zonder vervuiling, voor een groter leef- en woongenot. Of kinderen en jongeren in Europa een begeleide natuurbeleving geven om een band met de natuur op te bouwen. Beleggers kunnen ook eigen ideeën, suggesties aandragen voor projecten die de natuur op aarde en een natuurlijke omgeving ondersteunen.

 

 

Over Schogt

Voormalig valutahandelaar bij ABNBank Irma Schogt kwam in de jaren 1990 voor het eerst met deze meer inzicht in beursbewegingen gevende methode in aanraking. Na jarenlang onderzoek biedt Schogt sinds 2003 deze methode aan via markettiming.nl aan professionele en private handelaren en beleggers.

 

 

Is beleggen volgens de markettimingmethode ook iets voor u?

Heeft u vragen, wilt u er meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefoon of neem rechtstreeks contact op met Today's Group om meer over laten beleggen via CAPS te weten te komen.
 

¹ Merriman Market Timing Academy, Troy Michigan, VS, 2013-2015. Raymond A. Merriman, ontwikkelaar van deze methode heeft via deze academie een nieuwe generatie opgeleid om de markten op deze wijze te analyseren.

*) Resultaten uit het verleden bieden geen garantie. Schogt Market Timing, noch enig andere (rechts)persoon aanvaardt enige aansprakelijkheid voor schade in welke mate dan ook, voortvloeiend uit het gebruik van de bovenstaande beleggingsaanbevelingen of de daarin opgenomen of verwerkte informatie.