U bent hier
>
Vermogensbeheer
Weighted values
Index 21 april 2019

DJIA: 96.6
Zilver: 42.47

Lees meer »
Printen

CAPS, Cyclusanalyse & Patronensamenhang in vermogensbeheer

 

Nieuw: CAPS Portefeuille, Cyclusanalyse & Patronensamenhang

Cyclusanalyse is ontstaan uit onderzoeken naar de beurshistorie. Daaruit blijkt dat markten (aandelen, grondstoffen, valuta’s, et cetera) niet zomaar lukraak maar in weerkerende cycli en patronen bewegen. Uit verder onderzoek bleek dat deze cycli vaak worden vergezeld door bepaalde patronen in grafieken en fundamentele gebeurtenissen.


Deze unieke beleggingsportefeuille wordt beheerd door Irma Schogt, MMTA-afgestudeerde en vermogensbeheerder bij Today’s Vermogensbeheer. Schogt overlegt en werkt samen met een marktanalist en mede-MMTA-afgestudeerde uit Zwitserland .

 

Eerste portefeuilleresultaten van  2018: 4,25 procent netto rendement voor klanten.

Ter vergelijking: "De modelportefeuilles van (banken) bleven afgelopen jaar stuk voor stuk achter bij de markt." - Fondsnieuws, maart 2019. Nettoresultaat modelportefeuilles van banken in dit artikel varieerden van -1,94 tot -5,26 procent.

 

Hoofdbeleid CAPS

Doel is te beleggen in financiële markten met een langdurige groei in het vooruitzicht, tot de tijd waar hoogtepunten waarschijnlijk zijn. Afhankelijk van het gedrag van de markt wordt bepaald hoe lang een positie kan worden aangehouden alvorens naar een andere belegging uit te kijken.

 

 

Trendvolgende strategie

Van een beleggingspositie wordt een deel aangehouden om te profiteren van langetermijngroei, zolang onze leidende indicatoren dat bevestigen. Wanneer een stijging (in relatie tot de historie) zijn einde nadert of meeste potentieel bereikt, kan deels of geheel worden uitgestapt. Als de markt dan de verwachte correctie achter de rug heeft en aanwijzingen van koopbaarheid geeft, kan teruggekocht worden. Idealiter beleggen wij waar wij de sterkste aanwijzingen, als “bewijs” van stijgingspotentieel aantreffen.

 

 

Wij oriënteren ons op het vinden van de beste beleggingen in:

  • goed verhandelbare fondsen en grote beurzen zoals in Europa en Amerika;
  • grondstoffen of gerelateerde aandelen/beursgenoteerde fondsen
  • een klein aantal aandelen in sectoren met de beste groeiprognoses;
  • valuta’s, als belegging zowel als ter afdekking van enig valutarisico ;

CAPS Portefeuille is een 'Special' bij Today’s Vermogensbeheer. Bij hen wordt uw vermogen vanaf €250.000 geheel voor u op maat beheerd. Heeft u geen kennis, interesse of tijd om zelf de financiële markten te volgen dan is deze dienstverlening zeer geschikt voor u.

 

 

CAPS geeft terug aan de natuur

Er is weinig dat een mens meer gelukkig kan maken dan door te geven. CAPS geeft een deel van haar inkomsten terug aan de natuur die onze wereld leefbaar houdt. Projecten ter ondersteuning van natuur in al haar facetten kunnen op onze steun rekenen.

Beleggers kiezen met elkaar zelf welke projecten onze geldelijke steun krijgen. Bijvoorbeeld in minder bedeelde (of door natuurlijke oorzaken gestroffen) gebieden huizen bouwen met aarde, zonder vervuiling, voor een groter leef- en woongenot. Of kinderen en jongeren in Europa een begeleide natuurbeleving geven om een band met de natuur op te bouwen. Beleggers kunnen ook eigen ideeën, suggesties aandragen voor projecten die de natuur op aarde en een natuurlijke omgeving ondersteunen.

 

 

Over Schogt

Voormalig valutahandelaar bij ABNBank Irma Schogt kwam in de jaren 1990 voor het eerst met deze meer inzicht in beursbewegingen gevende methode in aanraking. Na jarenlang onderzoek biedt Schogt sinds 2003 deze methode aan via markettiming.nl aan professionele en private handelaren en beleggers.

 

 

Ervaringen met beleggen volgens de markettimingmethode

Schogt heeft 3 jaar haar beleggingen met lezers van haar nieuwsbrief Market Timing Digest. Het resultaat ervan is gecontroleerd en juist bevonden door een accountant. [Link.] Ervaringen met portefeuillebeleggen op rekening van klanten in 2016-2017 waren ook positief. [Link.] Met de stap naar vermogensbeheer zetten we er ons voor in om de beleggingsmethode op de meest praktische manier ten dienste van onze klanten te stellen.

Heeft u vragen, wilt u er meer over weten? Neem dan a.u.b. contact met ons op via het contactformulier of telefoon.
We horen graag van u!

¹ Merriman Market Timing Academy, Troy Michigan, VS, 2013-2015. Raymond A. Merriman, ontwikkelaar van deze methode heeft via deze academie een nieuwe generatie opgeleid om de markten op deze wijze te analyseren.

*) Resultaten uit het verleden bieden geen garantie. Schogt Market Timing, noch enig andere (rechts)persoon aanvaardt enige aansprakelijkheid voor schade in welke mate dan ook, voortvloeiend uit het gebruik van de bovenstaande beleggingsaanbevelingen of de daarin opgenomen of verwerkte informatie.