U bent hier
> Home > Vooruitblik >
Marktvooruitblik op de week van 13 april 2020
Printen

Marktvooruitblik op de week van 13 april 2020

Marktvooruitblik op de week van 13 april 2020

De Marktvooruitblik op de week ontvangt u gratis per e-mailgt;>
Wij delen uw gegevens niet met anderen.

 

Korte evaluatie   

Een nationale topeconoom, (voormalig Fedvoorzitter Janet) Yellen voorspelde een 30 procentkrimp van de Bruto Wereld Productie maar heeft modellen gezien die wel tot 50 procent gaan. – Megan Henny, “Coronavirus-werkeloosheid kan volgens economen leiden tot Post-depressierecord. Fox News, 10 april 2020.

Dhr. (Jerome) Powell en minister van Financiën Steven Mnuchin onderschatten wellicht de mate waarmee het hart van de Amerikaanse economie wordt uitgehold. – Review and Outlook, “The Fed’s ‘Main Street’ Mistake,” Wall Street Journal, 10 april 2020.

President Donald Trump zei vrijdag dat hij de economie niet heropent “tot we weten dat het land gezond zal zijn… we kijken voor een datum, we hopen een bepaalde datum te kunnen realiseren, maar we doen niets totdat we weten dat het land gezond zal zijn." Lora Koloday, Sam Meredith, Yelena Dzhanova, “Coronavirus Live Updates,” CNBC.COM, 10 april 2020.

De vier samenstanden van Mars, Jupiter, Saturnus en Pluto kwamen 4 april jl. tot een einde en de paniek rond de COVID-19-pandemie begint af te nemen, ondanks het laatste bericht van 100.000 slachtoffers wereldwijd tot Goede Vrijdag 10 april. De positieve verschuiving van onzekerheid en angst in verband met de latere stadia van de planetaire cycli was vorige week ook zichtbaar op ’s werelds aandelenbeurzen. In de periode van 20-31 maart, toen Mars Jupiter en Pluto triggerde, en Saturnus conjunct alle drie kwam te staan, zetten de aandelenmarkten een punt achter hun dalingen vanaf hoogterecords rond 12-20 februari. De snelheid van die grote daling is wat het historisch maakte... De Dow Jones Industrial Average (DJIA), verloor bijvoorbeeld 11.355 punten (38,4%) in ongeveer een maand. Van zijn laagte van 18.213 op 23 maart (Mars conjunct Pluto), steeg de DJIA tot donderdag 9 april 24.009. Dit is een winst van 5796 punten of 31,8% in iets minder dan twee weken. Ook dat is historisch. De overgang van het einde van deze planetaire cycli (het einde van hun afnemende fase) naar het begin van hun nieuwe planetaire cycli (het begin van hun wassende fase), is bijna perfect samengevallen met het einde van de marktcycli (bearish) naar de vroege stadia van nieuwe marktcycli (bullish). De correlatie van de planetaire cycli met deze cyclus in de menselijke activiteit (financiële markten) heeft de afgelopen twee maanden zeer goed gewerkt. In feite wordt de correlatie niet beter dan dit, en illustreert waarom de studie van de astrologie van grote waarde is voor de samenleving.

De wereld-aandelenbeurzen waren niet de enige financiële makten waar het gedrag veranderde gelijk met de verandering van de afnemende naar de wassende fasen tussen Mars, Jupiter, Saturnus en Pluto. Goud vloog naar afgelopen week een nieuwe piek in 7 jaar. Het bereikte de laatste handelsdag van vorige week $1754,50. Op 20 maart, nog maar drie weken geleden, testte het 1450, zijn laagste prijs sinds datzelfde niveau in november 2019. Een andere uitzonderlijke performer was Ruwe Olie- totdat het ophield. Op 30 maart, middenin de planetaire overgangen van afnemend tot wassend, werd ruwe olie verhandeld voor 19,27, zijn laagste prijs in 18 jaar. Maar de laatste handelsdag van afgelopen week was het al terug op 28,36, voor een winst van bijna 50%. Tegen het einde van de dag was het echter weer terug op 22,57, was er op één dag weer meer dan 20% van de prijs af. Ruwe Olie staat onder invloed van Jupiter en Neptunus en dit wispelturige gedrag van scherpe stijgingen én dalingen is waarschijnlijk samen te brengen met de Jupiter-Pluto-conjunctie die vorig weekend op 4-5 april plaatsvond. Jupiter-Pluto gedraagt zich als de “gastheer” voor de planetenaspecten in de komende paar maanden. Want het is de langste van de zich ontvouwende cycli die zich nu ontvouwen – tot 21 december 2020 we bij een van de allerbelangrijkste planetaire cycli van allemaal aankomen, de Jupiter-Saturnus-conjunctie op 0º Waterman, op het wintersolstitium.

 

De geokosmos van vandaag & gedachten over de toekomst 

De V.S. moeten hun burgers beschermen tegen ziekten terwijl ze het dringende werk van de planning voor een nieuw tijdperk beginnen. -Henry Kissinger, “The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order”, Wall Street Journal, 4-5 april 2020.

“Allereerste prioriteit is om schuld af te betalen,” zei Mark Keisel, CFO van Pimco, de grote obligatiebeleggersfirma. “We verwachten geen V-vormig herstel. We verwachten een U-vormig herstel.– Josh Mitchell en Rebecca Elliot, “Legacy of Crisis: Debt Surge” in Wall Street Journal, 10 april 2020.

Voor de goede orde, ik weet niet zeker of marktanalisten die op zoek zijn naar een V- of U-vormig herstel hun alfabet op orde hebben. Ik weet dat ze het hebben over het economisch herstel, en ik heb het over een beurspatroon. Ik geef ook toe dat ik weet dat ik het niet weet, maar ik ben ook zeer vertrouwd met historische marktpatronen in langetermijncycli omdat ik decennialang onderzoek heb gedaan naar deze patronen. Ik anticipeer op wat grafiekenlezers zouden definiëren als een "W-vormig" herstel van de aandelenmarkt. Dat wil zeggen, een gezonde rally voor 7-10 weken, misschien 2-6 maanden, zoals geschetst in onze abonnementsrapporten en recente webinar-klassen, gevolgd door een andere daling in (en misschien wel verder) het Saturnus-Uranus-vierkant van 2021.

Zoals Dr. Kissinger schrijft, staan we op de rand van een nieuw tijdperk, een hele nieuwe wereldorde. Dit komt overeen met de 20-, 200-, en 800-jaarscycli vertegenwoordigd door de Jupiter-Saturnus-conjunctie in december 2020. Dat is het begin van een 140-jarige reeks van Jupiter-Saturnus-synodische cycli in luchttekens na sinds 1802 overwegend aardse tekencombinaties. En het is de eerste van opeenvolgende luchttekencycli sinds de reeks die we in 1226 begonnen zijn (800-jarige cyclus). We hebben het nu over tijdperken, niet over alfabetten, en de meeste langetermijncycli beginnen met een dal (laagte) en worden enkele maanden, of zelfs jaren, later gevolgd door een secundaire bodem.

Maar laten we het eens hebben over een ander geokosmisch langetermijnonderzoek dat deze visie van een zich ontvouwend nieuw tijdperk ondersteunt. In het eerste boek dat ik schreef, getiteld Evolutionary Astrology: The Journey of the Soul Through the Horoscope (het is in het Nederlands in PDF hier te koop, het eerste boek ooit dat geschreven is over dit onderwerp, dat nu bekend is onder astrologen). Ik introduceerde daarin het concept van “opgeladen punten.” In het hoofdstuk over “Planetaire parencycli door het collectieve patroon heenbreken” zeg ik dat het punt waarop twee planeten samenkomen een “opgeladen punt” wordt aan de zodiak. De graad waarop de samenstand plaatsvindt, krijgt een synthese van de twee betrokken planetaire principes en blijft van kracht tot de volgende cyclus van die twee planeten begint. Elke keer dat een andere buitenplaneet in aspect doorgaat naar dit "geladen" punt, valt het potentieel samen met een gebeurtenis die verband houdt met de aard van de planetaire paarcyclus (i.e. synodische cyclus). Dit leidt tot een basisveronderstelling die in dit werk wordt beweerd: "Hoe langer de periodiciteit van die twee planetaire paarcycli, hoe dieper en langduriger de potentiële impact op de zaken van de mensheid zal zijn."

In de astrologische leer associëren we normaliter gezondheids-gerelateerde pandemieën waarin veel verloren gaan of bedreigd worden, als vertegenwoordiging van de planeten Neptunus (ziekte) en Pluto (bedreiging van het leven), en vaak met Saturnus (verlies, of angst voor verlies). We schrijven de pandemie van vandaag toe aan de 32-37-jarige Saturnus-Pluto-conjunctie in Steenbok, een combinatie die de astrologen tot de conclusie zou brengen dat de structuren van samenlevingen, regeringen en economieën een grote transformatie en wederopbouwperiode zouden doormaken. Oude structuren worden verlaten (beëindigd) en er moeten nieuwe worden uitgevonden, die ze vervangen.

Als astrologen vroegen we ons echter vaak af waarom er tijdens deze pandemie geen belangrijk hard Neptunus-aspect aanwezig was? Dat was er wel, als men het principe van "geladen punten van de dierenriem" gebruikt. De op één na langste planetenpaarcyclus is die van Uranus en Neptunus, een 171-jarige cyclus die begon met hun conjunctie in 1993, op 18-20º Steenbok. Dat was heel dicht bij de 22º conjunctie van Saturnus en Pluto in januari 2020. In feite maakt de Saturnus-Pluto-samenstand op 22º Steenbok nu 18-22 graden Steenbok nu voor tenminste de komende 32-37 jaar tot een supergeladen hemelsector.

In 1965-66, kwam het planetenpaar Uranus en Pluto, de derde langste planetaire parencyclus, samen op 16-17º Maagd, het teken van gezondheid. Neptunus bevond zich daar in zijn zodiakreis en was lange tijd stationair, zolang hij van november 2019-februari 2020 langzaam tot stilstand kwam, om naar vooruit te draaien. Dat was precies de tijd waarin deze uitbraak begon, de dodelijke mars begon onder de Neptuniaanse wolk van onjuiste en/of misleidende berichtgevingen. Dus waren Neptunus en Pluto zoals men op deze Mundane astrologische analysewijze duidelijk kan zien, heel prominent aanwezig in deze explosie van hysterie, paniek en levensbedreigingen. Het goede nieuws is dat Neptunus zich nu verwijdert van dit “opgeladen zodiakpunt”. Hij hoeft daar dit jaar niet meer te zijn. En, in mei 2022-mei 2024, beweegt Uranus in zijn zodiakronde in een Grote Driehoek naar deze beide “opgeladen punten” aan de zodiak. De economie kan in de tijd aan het exploderen zijn.

Deze outlook betekent niet dat het virus plotseling verdwijnt, noch dat ons gedrag naar elkaar in een sociale context met elkaar terug teruggaat naar "normaal" zoals het vroeger was. Met Pluto wordt de genezing nooit voltooid totdat de overgave plaatsvindt, een les wordt geleerd. En er een verandering naar een compleet nieuwe richting met nieuwe structuren wordt geïnitieerd, welke een solide hoeksteen van de collectieve psyche wordt. Je kunt onder Pluto niet teruggaan naar hoe het vroeger was, zonder gevolgen, zoals een terugval. De invloed van Pluto is niet beperkt tot de tijd dat het aspect binnen orb. De periode van het exacte aspect is ook de tijd waarin de kwestie broedt, om later weer tevoorschijn te komen, als de lessen en hervormingen niet zijn opgenomen in de zin van veranderde gedragspatronen die hebben geleid tot de schijnbare "genezing" of genezing. En wanneer het op ons allemaal van toepassing is, gaat het niet alleen over gedragspatronen in onze eigen levens, of collectief naar elkaar. Het geldt ook voor onze relatie tot de aarde en de omgeving. Ik heb het niet over de veronderstelde opwarming van de aarde. Ik heb het over vervuiling, afval en de onzorgvuldigheid waarmee mensen op aarde ziektekiemen, bacteriën en virussen kunnen verzamelen die uiteindelijk vrijkomen en onze gezondheid en zelfs ons bestaan bedreigen als ze te lang worden genegeerd.

We zijn momenteel in een zeer Plutonische periode en op het punt van intrede van een helder en gedurfde nieuwe wereld te betreden nadat de Jupiter-Saturnus-cyclus in Waterman op 21 december 2020 begint. Maar Pluto zal nog een paar jaar rondhangen, waardoor de horoscopen van grote landen, zoals de VS en China, grote wereldleiders, grote instellingen zoals de New York Stock Exchanges, de Amsterdamse Aandelenbeurs (de oudste beurs ter wereld), de Shanghai Stock Exchange, en de Federal Reserve Board, om er maar een paar te noemen, met moeilijke aspecten worden geconfronteerd. U kunt uw verbeelding (Neptunus) gebruiken om te visualiseren wat voor soort hervormingen in deze entiteiten zouden kunnen plaatsvinden die leiden tot een vernieuwde en betere wereld, want uiteindelijk staat Pluto niet alleen voor transformatie, maar ook voor verbetering en wedergeboorte.

Laten we de column van deze week afsluiten met een korte samenvatting van wat er aan de hemel gebeurt op kortere termijn voor handelsdoeleinden. Deze week vormt de Zon een vierkant naar de Jupiter-Pluto-samenstand, 14-15 april. De Jupiter-Pluto-cyclus en wat daarmee samenhangt zijn deze week sterk aanwezig. De week erop vormt de Zon een vierkant naar Saturnus (21 april) gevolgd door de retrogradedraaiing van Pluto (26 april) en de Zon komt 26 april aan bij Uranus. De toename van het aantal dodelijke slachtoffers is waarschijnlijk nog niet voorbij, hoewel het tempo van de toename begint af te vlakken. Maar de top is nog niet bereikt. Vanuit een handelsperspectief zijn de Zon-Jupiter- en Zon-Uranus-aspecten de krachtigste correlaties met marktomkeringen. Beide hebben een zeer hoge frequentie van met scherpe omkeringen samenvallen, hoewel ze kortstondig kunnen zijn. Zodra we deze periode en de Nieuwe Maan in Stier (na 22-26 april) voorbij zijn, vermoed ik dat de marktvolatiliteit wat zal afnemen. Nu Mercurius vanaf 10 april uit Vissen is vertrokken en in Ram loopt, verwacht ik ook dat de verwarring en onzekerheid van de informatie (Mercurius in Vissen) plaats zal maken voor meer rechtlijnige en efficiënte communicatie van onze leiders, zowel politiek als op het gebied van gezondheid. Modellen die worden aangeboden over de manier waarop deze pandemie zich zal ontwikkelen zijn talrijk aanwezig, waardoor het voor mensen of bedrijven onmogelijk is om enige vorm van concrete plannen te maken. Dat gaat veranderen, want Saturnus en Pluto in Steenbok zullen het eisen, en Mercurius in Ram kan het leveren. Ik verwacht dat deze academische modellen zullen beginnen met het terugbrengen van de projecties tot iets dat echt betrouwbaar zou kunnen zijn. 

 

Mededelingen    

MMTA International Cycles Report: Commodities

De ICR (International Cycles Reports) van MMA komen deze week, 14-15 april uit

De ICR Financials met analyses van ASX (Australische aandelenindex), RUT (Russell 2000), SSE (Chinese Shanghai Stock Composite), HSI (Hang Seng Index), AUD (Australische Dollar), DXY (US Dollar) en GBP (Britse Pond). De nieuwe ICR Commodities Report bevat analyses van LC (levend vee). MJ (cannabis), XAE (goud en zilverproducenten), KT (koffie), KA (suiker), C (maïs) en W (tarwe). Deze rapporten zijn geschreven door MMA Analist en redactielid Mark Shyterman (metalen, indices en soft commodities), MMA Analist Raymond Merriman (Chinese markten), MMA Analist Ulric Aspegren (Valuta's), Isabella Suleymanov (Granen), Ken Liao (Hang Seng) en Gianni Di Poce (Australische ASX en Dollar plus Live Cattle). Voor meeer informatie ga naar de nieuwe ICR Financials>> en/of de nieuwe ICR Commodities Report>>

  
Bundle Report of choice + MMA's FORECAST 2020 LIVE WEBINAR

Speciaal Mid-Year Webinar Positionering van Financiële Markten in Langetermijncycli

Dit speciale webinar vindt plaats zondag 17 mei 2020 om 17.00 uur EST (dat is 23.00 uur CEST, 22.00 uur GMT). Deze uitzending bekijkt: de actuele situatie van de Amerikaanse aandelenmarkt, Goud en Zilver, door Raymond Merriman, Ruwe Olie met Gianni di Poce, en de Euro-Dollar door Ulric Aspegrén. De timing van deze presentatie is gekozen om samen te vallen met onze 15-18 mei 3-sterrenCRD, waarin Venus, Jupiter, en Saturnus retrograde draaien, die we hebben gemarkeerd als een van de belangrijkste keerpunten van het jaar 2020. Als u van plan bent om aanwezig te zijn, en u wilt dat bepaalde vragen of gebieden worden besproken, stuur u dan voor dinsdag 12 mei een e-mail. Wij zullen zoveel mogelijk van uw zorgen wegnemen tijdens de laatste 30 minuten van dit webinar, nadat het eerste deel van de presentatie is afgerond. Verder lezen en aanmelden>>

 

Astrology University Podcast talk with Ray Merriman about the importance of analyzing events in the context of cycles

Wanneer eindigt het? De Wijsheid uit Astrologische cycli

Ray werd onlangs (vorige week) geïnterviewd door Tony Howard, hoofd van de Astrology University. Om deze podcast en inetrview te zien, klik een van onderstaande links:

MMA's FORECAST 2020 LIVE WEBINAR 

Onlangs hebben we drie 2 uur durende webinars gehouden over hoe u MMA-markettimingmethoden kunt gebruiken om uw markttiming en handelsvaardigheden te verbeteren. Dit waren uitstekende lessen en de feedback was zeer goed! Als u geïnteresseerd bent in deze drie klassen, zijn de MP4's nu beschikbaar voor aankoop. Het is een geweldige manier om te leren hoe je MMA-methoden kunt gebruiken voor de handel, de korte termijn of de handel in posities. De lessen waren vooral gericht op de Amerikaanse aandelenmarkt, maar ook op Goud, Zilver, T-Notes, de Euro en Ruwe Olie, om te laten zien hoe cycli en geocosmics zich verhouden tot verhandelbare omkeringen (market timing edge). De individuele klassen zijn los te verkrijgen voor $125/€119 elk of $295/€280 voor de hele reeks, die afbeeldingen en de toegang tot de MP4 opnamen omvat. Als u geïnteresseerd bent in de volledige driedelige cursus, of een individuele les, ga dan naar Trading with MMA Market Timing Methods>>

 

Voor een wat dieper inzicht in deze cursus en een interessant Q&A interview wmet Ray Merriman over deze drie lesblokken>> 

Spring Sale Kortingen geldig t/m 26 april 2020

 

Spring Sale!

We zijn met een Spring Sale gestart! Check nu onze "Spring Sale-blog" om te zien welke kortingen er allemaal worden gegeven, tot en met 26 april 2020.

 

Vermogensbeheer met Cyclusanalyse & Patronensamenhang

Vermogensbeheer Anno Nu

Beheerd beleggen volgens de MarketTimingMethode heeft Kapitaalbescherming op de eerste plek staan en neemt bij goede rendementrisicoverhoudingen posities in. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Lees meer>>

 

Workshop Marktanalyse door Irma Schogt

Workshopdag Marktanalyse

De Workshop Marktanalyse door Irma Schogt aan de Drs. Karen Hamaker-Zondags Academie voor Toegepaste Astrologie te Amstelveen is verschoven naar 11 juni 2020. Deze workshop maakt deel uit van de module Financiële en economische astrologie maar kan ook apart geboekt worden.Lees verder>> Gelijk aanmelden voor de workshop kan hier>>

 

Privacyverklaring van Schogt Market Timing

Privacyverklaring

In verband met het ingaan van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), hebben we onze privacyverklaring in onze site opgenomen. We plaatsen geen cookies. Wij houden behalve naam- en adresgegevens die nodig zijn in geval je iets bestelt dat betaald en verzonden moet worden, geen gegevens van je bij. Ontvang je de Marktvooruitblik per e-mail, dan zul je deze blijven ontvangen totdat je je uitschrijft. Dat kan in je memberpagina of via de afmeldlink onder de nieuwsbrief.

 

  

Het doel van deze gratis nieuwsbrief

Sommige lezers, en sommige instituten, kunnen veronderstellen dat het dient om de toekomstige beweging van verschillende financiële markten te voorspellen. Maar dat is echter het doel van onze nieuwsbrieven per abonnement, en niet van deze gratis service! Deze column is geen abonnement in die zin. Het is een gratis service, geschreven om de lezer de relatie tussen astrologische factoren en collectieve menselijke activiteiten te onderwijzen op het moment dat het gebeurt. Dit betreffende, bericht ik regelmatig over wat er de week daarvoor in verscheidene aandelen- en andere financiële markten over de hele wereld gebeurde, en die beweging bespreek ik in het licht van de kosmische factoren. Vervolgens identificeer ik de kosmische factoren die de week daarop werkzaam zijn, of de volgende maand(en), of zelfs jaren, en hoe ik denk dat deze aspecten het menselijke leven naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst zal beïnvloeden. Ik doe dit vanuit het perspectief van een cyclusanalist die kijkt naar de militaire, politieke, economische, en zelfs financiële markten van de wereld. Het gaat mij erom de lezer zowel te onderwijzen als te attenderen op het psychologische klimaat waar we ons in bevinden - bekeken vanuit een astrologisch perspectief.

Mijn hoop is dat het de lezer zal helpen om deze psychologische dynamieken te begrijpen die ten grondslag liggen aan (of samenvallen met) de nieuwsberichten en de financiële markten als gevolg daarvan.

Disclaimer

Er worden geen garanties gegeven voor de juistheid van de hierin gemaakte vermeldingen. Iedere beslissing in de financiële markt valt volledig onder de verantwoordelijkheid van de lezer. Noch de auteur, noch de vertaler of de publicist neemt enige verantwoording voor de individuele beslissingen van de lezer(s). De lezer wordt geacht zelf te begrijpen dat het handelen in futures en opties een groot risico met zich meebrengen kan.

nige verantwoording voor de individuele beslissingen van de lezer(s). De lezer wordt geacht zelf te begrijpen dat het handelen in futures en opties een groot risico met zich meebrengen kan.

 

Bookmark and Share