U bent hier
>
Raymond Merriman
Weighted values
Index 30 juli 2021

DJIA:
Zilver:

Lees meer »
Printen

Raymond Merriman

Raymond A. Merriman is directeur van de Merriman Market Analyst, Inc. en oprichter van de Merriman Market Timing Academy. Hij is een geregistreerde Commodities Trading Adviser (CTA) bij de National Futures Association. Raymond is financieel marktanalist en is sinds 1982 de redacteur van het MMA Cycles Report, een maandelijkse marktadviesnieuwsbrief. Ook schrijft hij dagelijks en wekelijks rapporten voor de meer actieve handelaars.

Merriman's formele opleiding omvat een Bachelor of Arts graad in Psychologie aan de Michigan State University in 1969. Hij deed postdoctorale studies in de psychologie aan Michigan State University en Oakland University, voordat hij een functie als projectcoördinator voor een groepsprogramma voor adolescenten op zich nam bij de afdeling Sociale Dienst van Michigan, waar hij een groepsbegeleidingsmodel ontwikkelde dat bekend staat als "RGD" (Reference Group Dynamics). Dit model werd in de jaren 1970 overgenomen door middelbare scholen in Ohio en Michigan.
 

Raymond Merriman

Zijn werk op de financiële markten begon in 1978. Twee jaar later werd hij een leerling van Walter Bressert, legendarische cycli-analist in grondstoffen. Onder Walter's begeleiding, begon Merriman zijn onderzoek naar de correlatie tussen planetaire cycli en cycli in de Goudmarkt, gebaseerd op Walter's methodologie van cyclusanalyse. Het resulteerde in de publicatie van The Gold Book: Geocosmic Correlations with Gold Price Cycles (uitverkocht). Dit was het eerste boek dat een kwantitatieve onderzoekscorrelatie toonde tussen cycli in een financiële markt en cycli in de kosmos.
 

Tussen 1982-1986 was Raymond Merriman een frequente gastspreker op het Financial News Network (FNN). Hij diende als Investment Executive bij Prudential Securities (1986-87) en Shearson Lehman Hutton (1987-1990), voordat hij een Accounts Vice-President van Retail Commodity Futures werd bij Paine Webber (1990-1994). Hij schreef verschillende boeken over Financial Market Timing, waaronder de vijfdelige serie The Ultimate Book on Stock Market Timing (1997-2012), The Sun, Moon, and Silver Market (2006), Solar/Lunar Keys to Gold Price Reversals (2015), en het jaarlijkse Forecast Book (sinds 1976), waarin hij zijn projecties een jaar van tevoren schetst voor de financiële markten, de wereldeconomie en politieke trends. Daarnaast heeft hij ook twee primers geschreven over de analyse van de financiële markten. Merriman on Market Cycles: The Basics, voor het eerst gepubliceerd in 1994. De andere, Basic Principles of Geocosmic Studies for Financial Market Timing, is een basisboek over de relatie tussen geokosmische correlaties en financiële markten. 

Van 1997 tot 2012 schreef hij de vijfdelige serie The Ultimate Book on Stock Market Timing, die de basis werd voor het curriculum dat gebruikt werd in MMTA, de Merriman Market Timing Academy. In totaal namen deze boeken 15 jaar in beslag en omvatten meer dan 1600 pagina's. Zijn werken worden momenteel gepubliceerd in het Duits, Italiaans, Nederlands, Frans, Russisch, Servisch, Tsjechisch, Vietnamees, Japans, Chinees en Engels.

In 2013 heeft Raymond Merriman MMTA opgericht, de Merriman Market Timing Academy, een tweejarige opleiding in Merriman's marktanalyse en markttiming-methodologie die in de afgelopen 40 jaar is ontwikkeld. Studenten volgden 99 lessen in deze tweejarige periode, deden competentietests en voltooiden papers over zeven grote onderzoeksprojecten waarin historische correlaties tussen de analysemethoden en historische prestaties werden geïdentificeerd. Deze cursussen zijn nu beschikbaar voor nieuwe studenten voor online leren. De oorspronkelijke afgestudeerden zijn opgeleid tot financiële marktanalisten met behulp van de MMA-methodologie. Op dit moment schrijven verschillende van de oorspronkelijke afgestudeerden maandelijkse marktanalyserapporten voor het MMA Cycles Report (plus SMT Cyclus Nieuwsbrief) en de Monthly International Cycles Reports.

Begin 2013 werd Merriman door Market Timing Digest uit Amsterdam bekroond met de Gouden Ster als de "Beste Markt Timer van 2013". Hij was de enige deelnemer die alle 15 belangrijke keerpunten in de Amerikaanse beurs met succes heeft geïdentificeerd aan de hand van hun criteria. In 2014 ontving Merriman opnieuw de Gold Star award als "Best Market Timer of the Year" van Market Timing Digest, dit keer met een correcte identificatie van 20 van de 21 omkeerpunten in de Amerikaanse aandelenmarkt ver voor de tijd.

Raymond Merriman is goed onderlegd op het gebied van Astrologie. Hij is een Professioneel (gecertificeerd) Erelid van de Amerikaanse Federatie van Astrologen (PLMAFA sinds 1972), evenals van ISAR, de International Society of Astrological Research (2000). In 1995 ontving hij de UAC Regulus Award voor "Enhancing Astrology's Image as a Profession". In 2012 ontving hij de UAC "Regulus Lifetime Achievement Award", slechts de vierde persoon die ooit deze eer heeft ontvangen.

Hij heeft ook zeven niet-opeenvolgende termijnen gediend als voorzitter van ISAR (de International Society for Astrological Research), een beslissing die is genomen in een tweestapsproces waarbij meer dan 1500 leden uit meer dan 25 nationale centra over de hele wereld betrokken waren, niet in het minst omdat hij medio jaren negentig heeft meegewerkt aan het formuleren van de certificeringscriteria, wat er sindsdien toe heeft geleid dat dit model wordt gezien als de internationale standaard voor astrologische professionaliteit.

Raymond Merriman woont momenteel in Cave Creek, Arizona, USA. Hij is te bereiken via de Markettiming.nl en de MMA website. U kunt Raymond Merriman en Merriman Market Analyst ook volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.